Trailer til Hodejegerne

Da har det endelig kommet en trailer til den norske storfilmen Hodejegerne – Vårt svar på Menn som hater kvinner! Filmen er filmatiseringen av Jo Nesbøs populære roman med samme navn. Buddy-regissør Morten Tyldum har regien. Han står også bak den beste filmen om Varg Veum, altså Falne engler, og viste med det at han mestrer krim/action-sjangeren. Så det er kanskje ikke et dumt regivalg. Vår egen superstjerne Aksel Hennie har selvfølgelig hovedrollen som Roger Brown, mens den erfarne danske skuespiller Nicolai Coster-Waldau spiller Clas Greve. Ellers ser det ut til at vi hovedsakelig blir presentert for nye skuespillernavn.

Filmen kommer garantert til å bli en kassasuksess her på hjemmebane, men det blir mer spennende å se om den lykkes i utlandet. I kjølvannet av suksessen med filmatiseringer av Stieg Larsson er jo timingen ypperlig. Jo Nesbø har også skapt seg et relativt stort navn internasjonalt – særlig i Tyskland (Europas største, og norges tradisjonelt sett viktigste, marked) – og Millennium-filmene har jo absolutt varmet opp det internasjonale markedet for denne typen filmer fra Skandinavia.

Vanskelig å si så mye utefra denne teaser-traileren, men den ser absolutt lovende ut. Later til mye dramatikk, storlsått spenning og brutal action. Filmen har planlagt premiere 26. august

Traileren på VGTV (eneste stedet den foreløpig er lansert)