En hyllest til Bjørn Floberg – en fortjent vinner av Amandas ærespris!

Floberg nevner i sin rotete, men sjarmerende, takketale noe om intensitet i film, og er det en norsk skuespiller som gjennom sitt skuespill, sine ansiktsuttrykk, sine blikk og særegne stemme makter å tilføre en filmscene en stor grad av intensitet, så er det Bjørn Floberg. Kanskje best uttrykt gjennom hans evne til å spille skremmende og truende. Floberg har også lang erfaring fra teatret og han spiller med en så stor autoritet at han kan hviske slik at hele Nationaltheateret kan høre han klart og tydelig. Intensitet, autoritet og egenart er tre begreper som kan beskrive Bjørn Floberg som skuespiller. Med nesten 40 spillefilmer bak seg har han preget norsk film i over 20 år og er med det en verdig vinner av Amandas Ærespris!

Minneverdige filmroller av Bjørn Floberg;

– Faren til Herman i filmen Herman

– Ove Rolandsen i Telegrafisten

– Vaktmester Wiik i Ti kniver i hjertet

– Stand-up-komikeren Stig i Hører du ikke hva jeg sier

– Ustabile Jon Holt i Insomnia

– Dinas far i Jeg er Dina

– Grant i Salmer fra kjøkkenet

– Fryktinngytende Jarle i Uno

– Hamre i Varg Veum

– Sleske og usympatiske Rune Jensen i En ganske snill mann