Den norske horror-bølgen fortsetter

12. januar har den nye norske grøsseren «Dunderland» premiere, regissert av Finn Erik Rognan og Niels J. Nesse. Det skal være basert på virkelige hendelser, og utgangspunktet er slik; Året er 1695. En ung pike ved navn Johanne Nilsdatter beskyldes for hekseri. Rettegangen ender med henrettelse i det bunnløse tjernet Djupkista i Dunderlandsdalen. Dette var den siste hekseprosessen i Norge. I årene som følger rammes dalen, i Nord-Norge, av en rekke tragedier. Lokalbefolkningen mener en forbannelse hviler over stedet. Tre århundrer senere ankommer teaterregissør Laura til Dunderlandsdalen. På en nedlagt speiderleir skal hun og fem skuespillere sette opp «Anne Pedersdotter», et teaterstykke om hekseprosessene.

Et rimelig klassisk plott, noe som ikke nødvendigvis gjør noe innen denne sjangeren som jo har helt andre strenger å spille på. Basert på teaseren ser den veldig gjennomført og flott ut visuelt, så får vi håpe den er skremmende og spennende. Kombinasjonen snø og horror har jo vært en suksessfull kombinasjon de seneste årene, særlig internasjonalt. Det virker som denne filmen også i stor grad satser mot et internasjonalt nisjepublikum.